.
Augustów: |
Przeprowadzenie szkoleń w ramach Projektu As z Technikum |
Numer ogłoszenia: |
53206 - 2014 |
data zamieszczenia: |
14.02.2014 r. |
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU |
usługi |
Zamieszczanie ogłoszenia: |
obowiązkowe. |
Ogłoszenie dotyczy: |
zamówienia publicznego. |
PLIKI do POBRANIA |
.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I.1) NAZWA I ADRES:
Augustowskie Centrum Edukacyjne; Al. Kard. Wyszyńskiego 3, 16-300 Augustów; woj. podlaskie, tel. 876432861, faks 876432861.
Adres strony internetowej Zamawiającego: www.acedu.pl
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: szkoła.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez Zamawiającego:
Przeprowadzenie szkoleń w ramach Projektu As z Technikum.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przeprowadzenie szkoleń w ramach Projektu As z Technikum.
Część I zamówienia: 1. Szkolenie z programowania sterowników PLC w ramach Projektu „As z Technikum” dla 12 uczniów klasy trzeciej Technikum Nr 1 w Augustowskim Centrum Edukacyjnym kształcących się w zawodzie technik mechatronik i jednego nauczyciela teoretycznych przedmiotów zawodowych branży mechatronicznej (łącznie 13 osób).
1.1. Zamawiający wymaga, aby w czasie szkolenia
zajęcia były realizowane w Augustowskim Centrum Edukacyjnym w Augustowie (al.
Kard. Wyszyńskiego 3) 1.2. Program nauczania powinien co najmniej obejmować: a) podstawowe elementy stosowane w układach sterowania pneumatycznego i hydraulicznego; b) układy sterowania pneumatycznego i elektropneumatycznego; c) układy sterowania hydraulicznego; d) technika napędowa – silniki prądu zmiennego i stałego oraz serwonapędy; e) sensoryka w systemach mechatronicznych; f) programowanie sterowników PLC z zastosowaniem języków LAD lub FBD; g) sterowanie procesowo sekwencyjne. 1.3. Na zakończenie szkolenia uczestnicy powinni otrzymać zaświadczenie o ukończeniu szkolenia. Zaświadczenie / certyfikat powinno zawierać logo UE oraz informację o współfinansowaniu projektu „As z Technikum” ze środków Unii Europejskiej. 1.4. Liczba godzin szkoleniowych dla każdego uczestnika: od 24 do 30 godzin lekcyjnych w zależności od szczegółowego harmonogramu przedstawionego przez Wykonawcę. Program powinien być rozłożony na 3 dni, nie może być realizowany w czasie zajęć lekcyjnych wynikających z planu nauczania ACE. 1.5. Wymagania ogólne: 1.5.1. w zakresie merytorycznym: a) Przeprowadzenie szkolenia obejmującego co najmniej zakres zagadnień podanych przez Zamawiającego. b) Przedstawienie Zamawiającemu przez Wykonawcę szczegółowego programu nauczania. c) Uwzględnienie przez prowadzącego szkolenie poziomu wykształcenia umiejętności i wiedzy uczestników. 1.5.2. w zakresie organizacyjnym: a) Zapewnienie uczestnikom podczas zajęć bezpieczeństwa i higieny pracy. b) Zapewnienie uczestnikom od pierwszego dnia zajęć niezbędnych materiałów szkoleniowych (długopis, notes lub zeszyt, skrypt / książka o tematyce związanej z prowadzonymi zajęciami), które zostaną ujęte w cenie i przejdą w posiadanie uczestników. Jeden dodatkowy komplet materiałów szkoleniowych (skrypt / książka o tematyce związanej z prowadzonymi zajęciami) Wykonawca przekaże Zamawiającemu po zakończeniu realizacji zamówienia. c) Zapewnienie cateringu podczas zajęć, tj., każdego dnia szkolenia jeden ciepły posiłek obiadowy składający się z zupy i drugiego dania oraz napoju lub wody mineralnej o pojemności 0,33 l na osobę. Posiłki mogą być serwowane w naczyniach jednorazowych; obiad powinien być porcjowany w naczyniach termicznych. Wykonawca przy oferowaniu obiadów uwzględniać będzie świeże produkty. Wyżywienie powinno spełniać wymogi aktualnych wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia. 1.6. Zamawiający zobowiązuje się udostępnić na potrzeby szkolenia salę dydaktyczną z wyposażeniem dostosowanym do przeprowadzenia tego typu szkolenia, dostępem do Internetu, tablicę interaktywną lub rzutnik, w zależności od potrzeb Wykonawcy, mieszczącą się w budynku Augustowskiego Centrum Edukacyjnego (al. Kard. Wyszyńskiego 3, Augustów). |
Część II zamówienia: 2. Dwa kursy barmańskie w ramach Projektu „As z Technikum” dla 12 uczniów klasy trzeciej i 12 uczniów z klasy drugiej Technikum Nr 1 w Augustowskim Centrum Edukacyjnym kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych i dwóch nauczycieli teoretycznych przedmiotów zawodowych branży gastronomicznej (2 grupy po 12 uczniów i jednym nauczycielu). 2.1. Zamawiający wymaga, aby w czasie szkolenia zajęcia były realizowane w Augustowskim Centrum Edukacyjnym w Augustowie (al. Kard. Wyszyńskiego 3) w terminie: I kurs – 15 marca 2014r. od godziny 800 (grupa 12 uczniów z klasy drugiej technik żywienia i usług gastronomicznych i nauczyciel teoretycznych przedmiotów zawodowych branży gastronomicznej); II kurs – 16 marca 2014r. od godziny 800 (grupa 12 uczniów z klasy trzeciej technik żywienia i usług gastronomicznych i nauczyciel teoretycznych przedmiotów zawodowych branży gastronomicznej). Dopuszcza się niewielkie zmiany w terminie realizacji szkolenia z zastrzeżeniem, że powinno się ono odbyć w marcu 2014r. 2.2. Program nauczania powinien co najmniej obejmować: a) organizację pracy, zadania, odpowiedzialność zawodową barmana; b) terminologię i funkcjonowanie sprzętu barowego; c) podział alkoholi i koktajli; d) miksologię – zasady komponowania napojów mieszanych; e) zasady podawania napojów alkoholowych; f) dekorację / garnirowanie napojów mieszanych. 2.3. Na zakończenie szkolenia uczestnicy powinni otrzymać zaświadczenie o ukończeniu szkolenia. Zaświadczenie / certyfikat powinno zawierać logo UE oraz informację o współfinansowaniu projektu „As z Technikum” ze środków Unii Europejskiej. 2.4. Liczba godzin szkoleniowych dla każdego uczestnika: 8 godzin lekcyjnych w zależności od szczegółowego harmonogramu przedstawionego przez Wykonawcę. Program powinien być zrealizowany w ciągu 1 dnia; nie może być realizowany w czasie zajęć lekcyjnych wynikających z planu nauczania ACE. 2.5. Wymagania ogólne: 2.5.1. w zakresie merytorycznym: a) Przeprowadzenie szkolenia obejmującego co najmniej zakres zagadnień podanych przez Zamawiającego. b) Przedstawienie Zamawiającemu przez Wykonawcę szczegółowego programu nauczania. c) Uwzględnienie przez prowadzącego szkolenie poziomu wykształcenia umiejętności i wiedzy uczestników. 2.5.2. w zakresie organizacyjnym: a) Zapewnienie uczestnikom podczas zajęć bezpieczeństwa i higieny pracy. b) Zapewnienie alkoholi, naczyń, urządzeń i pozostałych produktów zgodnie z programem kursu oraz zapewnienie uczestnikom zajęć niezbędnych materiałów szkoleniowych (długopis, notes lub zeszyt, skrypt / książka o tematyce związanej z prowadzonymi zajęciami), które zostaną ujęte w cenie i przejdą w posiadanie uczestników. Jeden dodatkowy komplet materiałów szkoleniowych (skrypt / książka o tematyce związanej z prowadzonymi zajęciami) Wykonawca przekaże Zamawiającemu po zakończeniu realizacji zamówienia. c) Zapewnienie cateringu podczas zajęć, tj., każdego dnia szkolenia jeden ciepły posiłek obiadowy składający się z zupy i drugiego dania oraz napoju lub wody mineralnej o pojemności 0,33 l na osobę. Posiłki mogą być serwowane w naczyniach jednorazowych; obiad powinien być porcjowany w naczyniach termicznych. Wykonawca przy oferowaniu obiadów uwzględniać będzie świeże produkty. Wyżywienie powinno spełniać wymogi aktualnych wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia. 2.6. Zamawiający zobowiązuje się udostępnić na potrzeby szkolenia salę dydaktyczną / pracownię gastronomiczną z wyposażeniem dostosowanym do przeprowadzenia tego typu szkolenia, dostępem do Internetu, tablicę interaktywną lub rzutnik, w zależności od potrzeb Wykonawcy, mieszczącą się w budynku Augustowskiego Centrum Edukacyjnego (al. Kard. Wyszyńskiego 3, Augustów). |
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 23.03.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III.3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania.
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku.
Oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 Ustawy PZP.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie.
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku.
Oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 Ustawy PZP.
III.3.3) Potencjał techniczny.
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku.
Oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 Ustawy PZP.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia.
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku.
Oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 Ustawy PZP.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa.
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku.
Oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 Ustawy PZP.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY
W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez Wykonawcę warunków, o których mowa
w art. 22 ust. 1 Ustawy,
oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków
udziału w postępowaniu należy przedłożyć: ------
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 Ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
Lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu
Ustawy z dnia 16 lutego 2007r.
o ochronie konkurencji i konsumentów
albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia: www.acedu.pl
Specyfikację Istotnych Warunków Zamówienia można uzyskać pod adresem:
Augustowskie Centrum Edukacyjne, Al. Kard. Wyszyńskiego 3, 16-300 Augustów.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:
24.02.2014r. godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Augustowskiego Centrum Edukacyjnego, Al. Kard. Wyszyńskiego 3, 16-300 Augustów.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:
Projekt As z Technikum/ Program Operacyjny Kapitał Ludzki.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków
pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej
przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA),
które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie.
.
.xxx | |||||
Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia |
|||||
Załączniki: |
|
.