Szkolny konkurs  "Kuchnie świata" [24.05.2006 r.]

W pracowni gastronomicznej ACE odbył się szkolny konkurs sporządzania potraw różnych narodowości.

Celem konkursu było doskonalenie umiejętności zawodowych, wymiana doświadczeń oraz rozwijanie zainteresowań kulturą innych narodów.
Organizatorkami tej smakowitej imprezy były panie
Alicja Zyskowska oraz Małgorzata Puczyłowska,
nauczycielki przedmiotów zawodowych gastronomicznych w ACE.

na koniec trzeba pozmywać

W konkursie uczestniczyło pięć klasowych zespołów.

Uczestnicy wykonywali potrawy kuchni włoskiej, francuskiej, fińskiej, niemieckiej oraz rosyjskiej.

spagetti neapoli - włoskie danie

Uczestnicy konkursu zaprezentowali wysoki poziom fachowych umiejętności.

Wszyscy otrzymali wyróżnienia i upominki książkowe.

"I ja tam byłem,
i wszystkiego próbowałem ...."

{W przyszłym roku nie będę taki nieśmiały i poproszę o dokładkę.}

specjał kuchni rosyjskiej